Αναρτούμε έπειτα από πολύ σκέψη την παρακάτω συγκλονιστική αφήγηση, που μας παραχωρήθηκε από δικούς μας ανθρώπους και άφησαν στην κρίση μας το αν θα τη δημοσιεύσουμε ή όχι. 

Αρχικά σκεφτήκαμε να κόψουμε κάποια ΄΄δύσπεπτα΄΄ σημεία, βάλαμε το ηχητικό στο επεξεργαστικό και μελετούσαμε ποιες φράσεις θα έπρεπε να κοπούν, ώστε να μην πέσουν βαριές στους σύγχρονους νεοέλληνες του ορθολογισμού και της νοοτροπίας ότι όλα εξηγούνται με την επιστήμη και τη μόρφωση.

 

Τελικά αποφασίσαμε πως στην Ορθοδοξία και στην αλήθεια του Χριστού και των Αγίων Του, δεν χωράνε εκπτώσεις, όπως έλεγε και ο Άγιος Παίσιος.

 

Ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις. Μέση οδός δεν υπάρχει!

 

Αδελφέ, ευλογημένη εύχομαι να είναι και η δική σου ακρόαση της διήγησης, που μας παραθέτει ο αδελφός που έζησε τη συγκλονιστική εμπειρία και να ωφεληθείς τα μέγιστα!

 

Ένας σύντομος πρόλογος από  τη Δέσποινα την πρεσβυτέρα, που ήταν παρούσα στην αφήγηση.

 

Όταν ο Θεός   ‘’υπερβαίνει τον Εαυτό Του’’ – Μεταθανάτια εμπειρία

Προς το τέλος της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, κατά τη διάρκεια του διαλόγου του πλουσίου, που βρίσκεται στον Άδη με τον πατέρα Αβραάμ, που κατοικεί στον Παράδεισο, ο πλούσιος ζητά από τον πατέρα Αβραάμ να αναστήσει τον Λάζαρο, για να τον στείλει στους πέντε αδελφούς του, που ζουν ακόμη, να τους διηγηθεί τη μεταθάνατον αλήθεια και να μετανοήσουν. Αλλά ο Αβραάμ αρνείται να πράξει αυτό και του απαντά ότι έχουν τον Μωυσή και τους προφήτες. Η ζωή τους είναι τόσο συγκλονιστική και ο λόγος τους ολοφάνερα τόσο αληθινός, που αν κανείς δεν τους  πιστέψει, για να οδηγηθεί στην μετάνοια, σημαίνει ότι δεν έχει διάθεση καλή, συνεπώς δεν θα ωφεληθεί ούτε καν από την ανάσταση ενός νεκρού και δεν θα μετανοήσει.

Παρόλα αυτά, η ατέρμονη αγάπη του Τριαδικού μας Θεού Τον οδηγεί κάποτε, υπό κάποιες συνθήκες, να παραβεί την απόφασή Του, ή μάλλον να ‘’υπερβεί’’ τον ίδιο τον λογισμό! Τον λογισμό του πατέρα Αβραάμ. Αχαυτή η ταπείνωσή Σου Κύριε! Αυτή η ‘’αμετανόητη’’ αγάπη Σου για το πλάσμα Σου που υπερβαίνει το νου, όχι μόνο των κοινών θνητών, αλλά και των Αγγέλων. Με τίποτα δεν θέλεις να χαθεί! Έκανες, κάνεις και θα κάνειςό,τι εξαρτάται από Εσένα, για να το σώσεις!

Το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας που μας έδωσες, όμως, Κύριε που προσδιορίζει το μεγαλείο μας, απαιτεί και τη δική μας συνέργεια στη Σωτηρία. Ζητά να συνταχθούμε μαζί σου! Να δούμε, να παραδεχτούμε και να αποδεχτούμε αυτό που είσαι: ‘’Η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή’’. Για να ταιριάσουμε μια στάλα μαζί Σου! Μας ευλόγησες Κύριε! Και γίναμε και εμείς δέκτες αυτής της υπέρβασης του λογισμού Σου από τον πόθο της σωτηρίας του ανθρώπου. Την έκανες τη Νεκρανάσταση Χριστέ μου!

Ένας δικός μας άνθρωπος πήγε στην άλλη ζωή και γύρισε πίσω για να αλλάξει, να μετανοήσει, αλλά και για να φανερώσει αυτά που Εσύ μας έχεις ήδη πει! Πόσο μεγάλη η εμπειρία του! Έχω ακούσει πολλές διηγήσεις για μεταθανάτιες εμπειρίες. Κάθε μια αποτελούσε μια μικρή χαραμάδα, απ΄ όπου κάτι γινόταν αντιληπτό για το μετά. Αλλά, η εμπειρία του φίλου μας, του αδελφού, του πνευματικού μας γιου, αποτελεί νομίζω ένα ανοιχτό παράθυρο. Βλέπεις και συνειδητοποιείς, ότι όσα δίδαξε η Εκκλησία ανά τους αιώνες είναι πέρα για πέρα αληθινά! Την πίστη και την βεβαία ελπίδα τις πήγε ένα βήμα παραπέρα. Προσωπικά, μου έδωσε ώθηση προς μεγαλύτερη καλλιέργεια της μετάνοιας, της ταπείνωσης, της συγχωρητικότητας, των καλών λογισμών  και έκανε μεγαλύτερη την ανάγκη μου να πραγματωθεί το θέλημα του Θεού στη ζωή μου. Είπα στον εαυτό μου: Ναι, έχεις τη δυνατότητα να μετανοήσεις! Έχεις δικαίωμα να μετανοήσεις! Έχεις ‘’υποχρέωση’’ να το κάνεις απέναντι στον εαυτό σου, για να μην τον αδικήσεις, στον Χριστό που υπέστη για χάρη σου την ύψιστη θυσία, στην Παναγία Μητέρα, στους Αγίους και στους Αγγέλους, που σε όλη σου τη ζωή σε διακονούν ακατάπαυστα και αδιαμαρτύρητα.

Δέσποινα πρεσβυτέρα

 

Το ηχητικό

 

 

Υ.Γ...........αν κάποιος μπορεί να μετατρέψει το ηχητικό σε βίντεο στο youtoube ώστε να γίνει μεγαλύτερη και ευκολότερη διάδοση , ας το κάνει. Δεν χρειάζονται πηγές.

Ελεύθερα προς δόξα Θεού.

 

Αν δεν καταφερει κάποιος να το κανει θα το κάνουμε εμεις μόλις βρεθεί χρόνος


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ