ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ Γ.ΠΑΙΣΙΟΥ

ΆΓΙΟ σε φώναζε ο Σεβασμιώτατος, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Το έλεγε και το ξαναέλεγε!!!

Καθώς δεν περιμέναμε την Αγιοκατάταξη σου γέροντα, επειδή κανένας επίσημος φορέας δεν είναι πιο αξιόπιστος και πιο έγκυρος από την καρδιά. Και εκεί, στις καρδιές του κόσμου, ήσουν και είσαι  σε τόπο «ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος»…. και μεταφερόμενος στις πτέρυγες του Αγίου Πνεύματος, ακόμα και τώρα, είσαι ανάμεσά μας και μας δίνεις δύναμη και κουράγιο στους δύσκολους καιρούς  που περνάμε και που μας είχες προετοιμάσει.

 

Λυχνάρι άσβηστο τα λόγια σου, σαν βάλσαμο να μαλακώνουν τη φοβισμένη και ταραγμένη ψυχή μας…  και εκεί που χάνουμε το δρόμο και ψάχνουμε κάπου να πιαστούμε, ακούμε τη φωνή σου, να μας φωνάζει …. 

 ‘’Ὀ Θεός αγαπάει την Ελλάδα. Μη φοβάστε… μια μπόρα θα περάσουμε, αλλά τελικά ο Χριστός θα νικήσει!’’

 

Και όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον στο εξής θα  είμασταν εκεί…. Στον λιτό και απέριττο τάφο σου, νέοι, γέροι, μωρά, άρρωστοι, υγιείς….  να προσκυνήσουμε και  να  προσευχηθούμε να πρεσβεύεις  στο Θεό για όλους εμάς και για την έρημη την Ελλάδα μας,  που τόσο αγαπούσες και αγαπάς.  

 

Αλλά να ξέρεις….. μπορεί επίσημα η εκκλησία να σε ανακήρυξε  Άγιο, αλλά για εμάς θα είσαι ο παππούλης μας.

Ο αγαπημένος μας γέροντας Παΐσιος.

Έτσι, απλά και  ταπεινά, όπως τόσο πολύ σου άρεσε.

Την ευχή σου παππούλη μας.

 

Η ώρα είναι 01:00 τα ξημερώματα, και ο κόσμος αντί να ελατώνεται, συνεχώς αυξάνει! Μια κοσμοσυρροη ξεχύνεται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, και περιμένει υπομονετικά 4 ακόμα και 5 ώρες!!!....για να πάρει την ευχή του γ.Παισίου.

{flike}

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ